Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Όταν άναψαν τα φώτα στο Σύμπαν
[Η Ναυτεμπορική]: Όταν άναψαν τα φώτα στο Σύμπαν

[Η Ναυτεμπορική]: Όταν άναψαν τα φώτα στο Σύμπαν

Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία ένα φαινόμενο που ονομάστηκε Μεγάλη Έκρηξη γέννησε το Σύμπαν. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε μια περίοδος που το Σύμπαν αναπτυσσόταν και εξελισσόταν στο απόλυτο σκοτάδι, μια εποχή που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «Κοσμικό Μεσαίωνα». Όμως κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα άστρα που φώτισαν το νεογέννητο Σύμπαν θέτοντας έτσι την εκκίνηση για τον σχηματισμό του Κόσμου που εμείς γνωρίζουμε σήμερα.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society» ομάδα ερευνητών αναφέρει ότι ανακάλυψε πότε έκαναν την εμφάνιση τους στο Σύμπαν τα πρώτα άστρα. Οι ερευνητές τοποθετούν την γέννηση των πρώτων άστρων 250-300 εκατ. έτη μετά την Μεγάλη Έκρηξη σηματοδοτώντας την «Κοσμική Αυγή» όπως χαρακτηρίζουν αυτό το γεγονός το οποίο έδωσε τέλος στον κοσμικό μεσαίωνα.

«Το Ιερό Δισκοπότηρο της αστρονομίας ήταν πάντοτε να κοιτάζουμε ολοένα και πιο μακριά ώστε να πάμε πίσω στον χρόνο για να βρούμε την πρώτη γενιά άστρων και γαλαξιών. Τώρα έχουμε τις πρώτες πειστικές αποδείξεις για το πότε το φως έλουσε για πρώτη φορά το Σύμπαν» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Έλις καθηγητής του Κολεγιακού Πανεπιστημίου του Λονδίνου που έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην έρευνα για την ανακάλυψη των πρώτων άστρων και γαλαξιών του Σύμπαντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!