Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πώς γίνεται η εξέταση του COVID-19
[Η Ναυτεμπορική]: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πώς γίνεται η εξέταση του COVID-19

[Η Ναυτεμπορική]: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πώς γίνεται η εξέταση του COVID-19

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η Ναυτεμπορική μπήκε στα άδυτα των εργαστηρίων του Δικτύου iatrica για να δει πως γίνεται η συλλογή δειγμάτων για το νέο κορονοιό COVID-19 από τα ιδιωτικά εργαστήρια με τη συμβολή του ιατρού βιοπαθολόγου – μικροβιολόγου Γιώργου Βιδάκη.

Η συλλογή των δειγμάτων όπως είδαμε γίνεται ΜΟΝΟ κατ’ οίκον από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό,ώστε να αποφεύγεται η πιθανή διασπορά του ιού αλλά και να αποκλείετε οποιαδήποτε έστω και σπάνια πιθανότητα επιπτώσεων, όπως για παράδειγμα το να αναγκαστεί να κλείσει ένα ιατρείο για 14 ημέρες επειδή θα έχει διαχειριστεί λάθος ένα θετικό δείγμα.

Ο λήπτης του δείγματος σύμφωνα με τον κ. Βιδάκη είναι είτε γιατρός, ή παρασκευαστής/αστρια, ή νοσηλευτής/τρια ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο δε εξοπλισμός του λήπτη του δείγματος αποτελείται από: Μάσκα – Σκούφος ολικής κάλυψης ή Ρόμπα με μακριά μανίκια και κουκούλα – Γάντια (Πολλαπλά ζευγάρια) – Προστατευτικό προσώπου η προστατευτικά γυαλιά ευρέως πεδίου πολλαπλών χρήσεων που θα απολυμαίνονται στο τέλος κάθε λήψης – Κίτρινη σακούλα απόρριψης του εξοπλισμού – Αντισηπτικό μικρό τσάντας η ειδικά αντισηπτικά μαντιλάκια & Ποδωνάρια.

Για την λήψη του δείγματος ο γιατρός χρησιμοποιεί τον ειδικό στειλεό με πολυεστερικό άκρο και αφού γίνει η λήψη του ρινικού επιχρίσματος ή φαρυγγικού επιχρίσματος μετά τη δειγματοληψία στη συνέχεια επανατοποθετείτε αυτός στη θήκη του και χρησιμοποιώντας ψαλίδι κόβει το στειλεό και τη θήκη μαζί περίπου στη μέση και βάζει πώμα. Μετά τοποθετεί το στειλεό στο γνωστό σωληνάκι RIA, κόβει το στειλεό στο ύψος του RIA και τοποθετεί πώμα. Στη συνέχεια συμπληρώνει στην ετικέτα του σωληναρίου με στυλό διαρκείας και ευκρινή γράμματα τα στοιχεία του ασθενούς κωδικοποιημένα όπως γίνεται πάντα λόγω GDPR, την ημερομηνία λήψης του δείγματος και το είδος του δείγματος και τα στοιχεία του παραπέμποντος ιατρού βιοπαθολόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!