Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οργισμένος ο Τσαβούσογλου, σήκωσε τους τόνους στην Σουηδή ΥΠΕΞ
[Η Ναυτεμπορική]: Οργισμένος ο Τσαβούσογλου, σήκωσε τους τόνους στην Σουηδή ΥΠΕΞ

[Η Ναυτεμπορική]: Οργισμένος ο Τσαβούσογλου, σήκωσε τους τόνους στην Σουηδή ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «αλαζονεία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάρκεια μιας τεταμένης συνέντευξης Τύπου με τη Σουηδή ομόλογό του αφού η τελευταία «προέτρεψε» την Τουρκία να αποσυρθεί από τη βόρεια Συρία.

«Η χρήση του όρου ‘προτρέπω’ είναι αλαζονική και λανθασμένη στη διπλωματία (…) Προσπαθείτε να δώσετε μαθήματα διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία (…) αλλά χρησιμοποιείτε δύο μέτρα, δύο σταθμά», είπε, οργισμένος, ο υπουργός, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στη Σουηδή ομόλογό του Αν Λίντε.

Η τελευταία είχε μόλις υπενθυμίσει στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα τη θέση της ΕΕ η οποία «προτρέπει» την Τουρκία να αποσυρθεί από τη βορειοανατολική Συρία και είχε επικρίνει την αποστολή από την Τουρκία ενός σκάφους γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο με κίνδυνο να αναβιώσουν οι εντάσεις με την Ελλάδα.

Η Λίντε υπεραμύνθηκε επίσης του δικαιώματος της ΕΕ να έχει επαφές με διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη βόρεια Συρία, μια αναφορά σε κουρδικές πολιτοφυλακές οι οποίες θεωρούνται «τρομοκρατικές» από την Άγκυρα λόγω των δεσμών τους με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Από το 2016, η Τουρκία έχει διεξαγάγει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, κυρίως για να εκδιώξει τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυριότερης κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.

Κατά την άποψη του Τούρκου υπουργού, η Ευρώπη ζητεί την αποχώρηση της Άγκυρας από τη βόρεια Συρία μόνο για να υποστηρίξει το PKK, το οποίο ωστόσο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ.

«Ζητάτε από την Τουρκία να αποσυρθεί από το Ιντλίμπ (στη βορειοδυτική Συρία); Όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!