Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οργανώσεις καλούν τη ΔΟΕ να πάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από το Πεκίνο
[Η Ναυτεμπορική]: Οργανώσεις καλούν τη ΔΟΕ να πάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από το Πεκίνο

[Η Ναυτεμπορική]: Οργανώσεις καλούν τη ΔΟΕ να πάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από το Πεκίνο

Πάνω από 160 οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέστειλαν κοινή επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ζητώντας του να επανεξετάσει την επιλογή να γίνουν στην Κίνα οι Χειμερινοί Αγώνες το 2022.

Είναι η μεγαλύτερη τέτοια συντονισμένη προσπάθεια, μέχρι στιγμής, μετά από αρκετούς μήνες παρόμοιων κλήσεων από μεμονωμένες ομάδες δικαιωμάτων, και προέκυψε καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει αυξημένη διεθνή αντίδραση για πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της μειονότητας των Ουϊγούρων στο Σιντζιάνγκ και νέων νόμων ασφαλείας στο Χονγκ Κονγκ.

, αναφέρεται στην επιστολή.

Παράλληλα, με την επιστολή τους οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το κύρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (2008) ενθάρρυνε την κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που στοχεύουν τους Ουϊγούρους κι άλλες εθνικές πολιτικές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν σχολίασε την επιστολή, αλλά έχει αναφέρει ότι οι πολιτικές στο Σιντζιάνγκ, στο Θιβέτ και στο Χονγκ Κονγκ, είναι βασικές για την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική σταθερότητα.

Μεταξύ των υπογραφόντων την επιστολή είναι οργανώσεις δικαιωμάτων σε Θιβέτ, Χονγκ Κονγκ και Μογγολία, με έδρα την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Τον περασμένο μήνα, η εξέχουσα ομάδα δικαιωμάτων Uighur World Uighur Congress έκανε παρόμοια έκκληση προς την ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ απάντησε ότι θα παραμείνει ουδέτερη σε πολιτικά θέματα και είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τις κινεζικές αρχές, πως θα σεβαστούν τις αρχές του Ολυμπιακού χάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!