Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΟΣΑ: Αδύναμη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δημιουργεί κίνδυνο να μείνουν «σημάδια»
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΟΣΑ: Αδύναμη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δημιουργεί κίνδυνο να μείνουν «σημάδια»

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΟΣΑ: Αδύναμη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δημιουργεί κίνδυνο να μείνουν «σημάδια»

Μια πολύ αδύναμη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δημιουργεί τον κίνδυνο να επιδεινωθούν οι ανισότητες και να υπονομευθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, σε έκθεσή που δημοσιεύθηκε σήμερα, ζητώντας να χρησιμοποιηθεί το σχέδιο ανάκαμψης για να μειωθούν οι περιφερειακές διαφορές.

«Η κρίση θα μπορούσε να αφήσει σημάδια και να ξανανοίξει παλαιές πληγές» ανέφερε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε έκθεση για τον αντίκτυπο της Covid-19 για την Γηραιά Ήπειρο.

Η υγειονομική κρίση επηρέασε με τρόπο ιδιαίτερα ανομοιόμορφο τα ευρωπαϊκά κράτη και τα διαδοχικά lockdowns αποδείχθηκαν ιδιαίτερα καταστροφικά για τον τομέα των υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο κλάδος αυτός απασχολεί συχνά «πληθώρα ανειδίκευτων εργαζομένων», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των «ανισοτήτων και της φτώχειας» στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

«Λόγω της ισχυρής εξάρτησής τους από τον τουρισμό και του αυξημένου αριθμού των πολύ μικρών επιχειρήσεων που τις χαρακτηρίζουν, οι οικονομίες του νότου της ΕΕ είναι αυτές που είδαν το ΑΕΠ τους να μειώνεται πιο απότομα το 2020» σύμφωνα με την έκθεση.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020. Ο ιός εξαπλώθηκε με ταχείς ρυθμούς στη Λομβαρδία, το οικονομικό κέντρο της χώρας που για κάποιο διάστημα έγινε το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!