Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το online κανάλι κερδίζει έδαφος και για είδη καθημερινής ανάγκης
[Η Ναυτεμπορική]: Το online κανάλι κερδίζει έδαφος και για είδη καθημερινής ανάγκης

[Η Ναυτεμπορική]: Το online κανάλι κερδίζει έδαφος και για είδη καθημερινής ανάγκης

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Στροφή στα ηλεκτρονικά «μπακάλικα» για τα ψώνια της ημέρας κάνουν οι εγχώριοι καταναλωτές, με την πολύμηνη διατήρηση της πανδημίας του κορονοϊού να αλλάζει τις παγιωμένες συνήθειες στα νοικοκυριά.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία Convert Group, πέρα από τις εντυπωσιακά αυξημένες επιδόσεις του ηλεκτρονικού καναλιού ειδών σούπερ μάρκετ, που μεταφράζονται για το 2020 σε ετήσια αύξηση 262% και τζίρο 163,3 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το εύρημα που αφορά το ύψος του μέσου ηλεκτρονικού καλαθιού, το οποίο -όπως επισημαίνουν οι αναλυτές- αφορά πλέον την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Συγκεκριμένα, παρά την αύξηση της επισκεψιμότητας στα ηλεκτρονικά σημεία, το μέσο ηλεκτρονικό «καλάθι» εμφάνισε μείωση 25%, από τα 100 ευρώ στην αρχή του έτους στα 80 ευρώ στο τέλος αυτού. Η μείωση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι πλέον οι καταναλωτές δεν πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές σε είδη σούπερ μάρκετ με σκοπό το «στοκάρισμα» κωδικών μακράς διάρκειας, αλλά επιλέγουν τα online σούπερ μάρκετ για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες κατανάλωσης.

Τα ψώνια της ημέρας εξάλλου αποτελούν το βασικό πεδίο ανάπτυξης για τις πλατφόρμες όπως e-food, box, wolt, που «εκμεταλλευόμενες» τη νέα τάξη πραγμάτων διευρύνουν το πεδίο των υπηρεσιών τους και στα βασικά καταναλωτικά είδη των σούπερ μάρκετ.

Φέρεται ότι η προ πανδημίας τάση για συχνές επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα με μικρό καλάθι «επεκτείνεται» και στον κυβερνοχώρο, με αποτέλεσμα σιγά σιγά το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ να παγιώνεται στην καθημερινότητα της κατανάλωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!