Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ονδούρα: Η τέταρτη χώρα που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
[Η Ναυτεμπορική]: Ονδούρα: Η τέταρτη χώρα που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

[Η Ναυτεμπορική]: Ονδούρα: Η τέταρτη χώρα που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Η Ονδούρα άνοιξε σήμερα στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της στο Ισραήλ, η οποία λειτουργούσε επί δεκαετίες στο Τελ Αβίβ και έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο που κάνει αυτό το βήμα ενάντια στη διεθνή συναίνεση.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι όλη η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσά του, ενώ οι Παλαιστίνιοι θέλουν να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους που προσδοκούν να ιδρύσουν.

Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες εγκαινίασε προσωπικά τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας που βρίσκεται σε ένα κτίριο του Τεχνολογικού Πάρκου, στον νότο της Ιερουσαλήμ.

“Είμαι εδώ σήμερα με την αντιπροσωπεία μας για τα εγκαίνια της πρεσβείας της Ονδούρας στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ”, δήλωσε ο Ερνάντες πριν από τα εγκαίνια και αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ.

Ο τελευταίος, ο οποίος παρέστη στην τελετή των εγκαινίων, χαιρέτισε μια περίτρανη απόδειξη “σταθερής φιλίας και βαθιάς σχέσης” μεταξύ των δύο χωρών.

Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ είναι ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τον πόλεμο του 1967 και στη συνέχεια την προσάρτησε στο έδαφός του, ενέργεια που ουδέποτε αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα.

Οι περισσότερες ξένες πρεσβείες βρίσκονται στο Τελ -Αβίβ για να μην προκαταλάβουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!