Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόθυμη η στήριξη των ομογενών για καθιέρωση παγκόσμιας Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόθυμη η στήριξη των ομογενών για καθιέρωση παγκόσμιας Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόθυμη η στήριξη των ομογενών για καθιέρωση παγκόσμιας Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού

Καθολική και θερμή υπήρξε η στήριξη της ομογένειας στην πρόταση για την καθιέρωση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού. Στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, τη δεύτερη κατά σειρά που είχε προγραμματιστεί για το ίδιο θέμα, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, περίπου 40 εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

Και αυτή τη φορά υπήρξε πλήρης ομοθυμία μεταξύ όλων των κομμάτων και των εκπροσώπων των ελλήνων της διασποράς, με όλους τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν ότι, είναι μια πρωτοβουλία αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς των ελλήνων της διασποράς προς την πατρίδα αλλά και μια ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών τους με την Ελλάδα. Όπως τονίστηκε από όλους τους ομογενείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους , ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ποια συγκεκριμένη ημερομηνία θα καθιερωθεί ο θεσμός αλλά στο πως θα γίνει η σωστή αξιοποίηση του και η ανάδειξη των επιτευγμάτων της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Σάββας Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά των ομογενών που όπως είπε συνεχίζουν να κρατάνε στη ψυχή τους τη πατρίδα. «Πρέπει να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα τους και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σε μερικά χρόνια θα είναι μια από τις καλύτερες γιορτές του ελληνισμού», επεσήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!