Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ομολογία» της Pfizer: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο τέλος του εξαμήνου
[Η Ναυτεμπορική]: «Ομολογία» της Pfizer: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο τέλος του εξαμήνου

[Η Ναυτεμπορική]: «Ομολογία» της Pfizer: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο τέλος του εξαμήνου

Περίπου 6% κάθε δίμηνο μετά τη δεύτερη δόση, μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer όπως παραδέχεται η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων Φαρμάκων (FDA).

Παράλληλα, παραδέχεται ότι τα κρούσματα μεταξύ εμβολιασμένων είναι πιο συχνά μεταξύ αυτών που είχαν λάβει τη δεύτερη δόση πολλούς μήνες πριν.

Αυτήν την μείωση, η εταιρεία επικαλείται ως επιχείρημα προκειμενου να εγκριθεί η τρίτη δόση του εμβολιασμού, κάτι που αναμένεται να αποφασίσει ο ανεξάρτητη επιτροπή την Παρασκευή.

Τα στοιχεία που υπεβαλλε η εταιρεία στον FDA Περιλαμβάνουν και τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ που δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας

Η εταιρεία λοιπόν,«ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών»

Τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!