Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σταθεροποιημένες οι αποδόσεις παρά την υπερπροσφορά στην πρωτογενή αγορά
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σταθεροποιημένες οι αποδόσεις παρά την υπερπροσφορά στην πρωτογενή αγορά

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Σταθεροποιημένες οι αποδόσεις παρά την υπερπροσφορά στην πρωτογενή αγορά

H υπερπροσφορά κρατικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά πιέζει τις τιμές τους προς τα κάτω με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος δανεισμού για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Το φαινόμενο ήταν έντονο σήμερα, καθώς Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και πρωτίστως η Ε,Ε (για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης) προχώρησαν σε εκδόσεις ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕ μόνο, φέρεται να άντλησε από τις αγορές περί τα 85 δισ. ευρώ.

Στη Γερμανία μάλιστα, όπου η ζήτηση ήταν μικρότερη των προσδοκιών, παρατηρήθηκε άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

«Αντίβαρο» στις πιέσεις αποτέλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς επιβραδύνθηκε η άνοδος του σχετικού δείκτη τον Αύγουστο στο 0,3%, από 0,5% που «έτρεχε» τον προηγούμενο μήνα. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε προσδοκίες για αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Υπενθυμίζεται ότι και η ΕΚΤ έχει χαρακτηρίσει την άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη παροδική.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά οι αποδόσεις των ομολόγων δεν σημείωσαν σημαντικές διακυμάνσεις σε σχέση με χθες. Έτσι, η απόδοση του 5ετούς κυμαίνονταν στο -0,033% από το -0,031%, του 10ετούς κινήθηκε στο 0,75% και του 15ετούς στο 0,84% από 0,86%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 194 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 78 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!