Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Ανοδικά οι τιμές στην αγορά ομολόγων με «άρωμα» ΕΚΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Ανοδικά οι τιμές στην αγορά ομολόγων με «άρωμα» ΕΚΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Ομόλογα: Ανοδικά οι τιμές στην αγορά ομολόγων με «άρωμα» ΕΚΤ

Yποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς η ΕΚΤ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προχώρησε σήμερα σε εκτεταμένες αγορές.

Παρόλο που η ΕΚΤ αποφάσισε να περιορίσει ελαφρώς τις αγορές ομολόγων που διενεργεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΡΕΡΡ, η “παρουσία” της στην ελληνική αγορά, ήταν αρκετή προκειμένου να επανέλθουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε καθοδική τροχιά.

Στο μεταξύ, επιχειρείται τόσο από την ΕΚΤ, όσο από κεντρικούς τραπεζίτες του ευρωσυστήματος, να κατευνάσουν τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η άνοδος του πληθωρισμού. Στόχος σύμφωνα με αναλυτές, είναι να αποσοβηθεί ο κίνδυνος δημιουργίας πληθωριστικών προσδοκιών στην οικονομία, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε πιέσεις για αύξηση των μισθών, δημιουργώντας έτσι ένα πληθωριστικό σπιράλ.

Στο πλαίσιο αυτό, το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Isabel Schnabel, δήλωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα υποχωρήσει ως το επόμενο έτος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη των προβλέψεων, ωστόσο η ΕΚΤ διατηρεί τη πεποίθησή της ότι η άνοδος αυτή θα είναι προσωρινή.

Όσον αφορά στις αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά σήμερα, αυτή του 5ετούς επανήλθε σε «αρνητικό έδαφος» και κυμάνθηκε στο -0,031% από 0,052%, του 10ετούς υποχώρησε στο 0,75% από το 0,88% και του 15ετούς στο 0,86% από 0,99%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!