Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΜΕ: Το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν αντιδημοκρατικές διαθέσεις
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΜΕ: Το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν αντιδημοκρατικές διαθέσεις

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΛΜΕ: Το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν αντιδημοκρατικές διαθέσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΟΛΜΕ, καταγγέλει το υπουργείο Παιδείας ότι αρνήθηκε συνάντηση που του ζητήθηκε, αλλά παράλληλα προχώρησε αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο στην κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, σχετικά με τις διαδικασίες και τις εκλογές για τα Υ.Σ. (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ). Απορρίπτει επίσης την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητάει αναβολή εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας γιατί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ομοσπονδίας μας για άμεση συνάντηση για τα σοβαρά τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα καθώς και για το σημαντικό ζήτημα της δυνατότητας και των όρων διεξαγωγής των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) σε συνθήκες πανδημίας, όχι μόνο την αρνήθηκε, αλλά προχώρησε αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο στην κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σχετικά με τις διαδικασίες και τις εκλογές για τα Υ.Σ. (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ). Η συστηματική απαξίωση των συνδικαλιστικών φορέων και η προκλητική έλλειψη κάθε διαλόγου και δημοκρατικής διαδικασίας, ακόμα και για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, όπως είναι αυτό της επιλογής αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ., αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τις αντιδημοκρατικές διαθέσεις του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης ενάντια στα συνδικάτα και το δημόσιο σχολείο.

Όσον αφορά στην τροπολογία του ΥΠΑΙΘ, αποδεικνύεται και πάλι ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει τα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδιά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!