Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία : Παράταση του lockdown έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου
[Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία : Παράταση του lockdown έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου

[Η Ναυτεμπορική]: Ολλανδία : Παράταση του lockdown έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως τα περισσότερα μέτρα lockdown που βρίσκονται σε ισχύ για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, πρέπει να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Χάγη ο Ρούτε τόνισε πως τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε τέτοια μεγάλη πληρότητα και πως οι αριθμοί νέων κρουσμάτων είναι τόσο υψηλοί που δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σημαντική χαλάρωση των μέτρων έως ότου περάσει το τρίτο κύμα μολύνσεων της Covid-19.

Σχεδόν το 70% των κλινών των ΜΕΘ στα ολλανδικά νοσοκομεία καταλαμβάνουν ασθενείς με Covid-19 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πασχόντων από τη νόσο έχουν αυξηθεί, γεγονός που κάνει την ιατρική κοινότητα να προειδοποιεί ότι πιθανόν να μην έχει κορυφωθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας έχουν καλέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει την λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους με το αιτιολογικό ότι παρατηρείται πολυκοσμία στα πάρκα.

Όπως σε άλλα μέλη της ΕΕ, το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ολλανδία εξελίσσεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Βρετανία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει πως το τρίτο κύμα θα κορυφωθεί στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσει να υποχωρεί καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!