Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Oυραγός η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Oυραγός η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Oυραγός η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Ο επιχειρηματικός τομέας της Ευρώπης ανακάμπτει με αργά, αλλά σταθερά βήματα από την κρίση χρέους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τους ρυθμούς ίδρυσης νέων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενώ τα σκήπτρα κατέχει η Λιθουανία. «Αργυρό» στην Πορτογαλία, ακόμη μία χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης.

Το 2017 το ποσοστό δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί του συνολικού αριθμού των ενεργών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο 9,3% σταθερό σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016, ενώ σημείωσε μικρή άνοδο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2012(9%), όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Ελλάδα και Βέλγιο εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά δημιουργίας νέων επιχειρήσεων μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ Λιθουανία, Πορτογαλία και Σλοβακία είναι μεταξύ των πρωταθλητών στη «γέννηση» νέων επιχειρήσεων.

Το ποσοστό απασχόλησης που δημιουργήθηκε από τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις στην Ε.Ε. ανήλθε στο 2,4% το 2017, ενώ παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των χωρών-μελών, από 5,2% στην Πορτογαλία μέχρι 1,2% σε Γερμανία και Ολλανδία.

Υψηλές και οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. ως προς την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, με τα υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται σε Λιθουανία (19,7%), Πορτογαλία (15,8%), Σλοβακία(13,7%), Ουγγαρία (12,9%) και Λετονία (12,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!