Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαδούρο διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαδούρο διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαδούρο διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας και συμμαχικές τους οργανώσεις έχουν διαπράξει σημαντικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων φόνων και βασανιστηρίων που ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δήλωσαν σήμερα ερευνητές του ΟΗΕ.

Υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να πιστεύει κανείς πως ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και οι υπουργοί του Εσωτερικών και Άμυνας διέταξαν ή συνέβαλαν στη διάπραξη των εγκλημάτων που τεκμηριώνονται στην έκθεση για να φιμώσουν την αντιπολίτευση, σύμφωνα με τους ερευνητές. Για τις περισσότερες παράνομες εκτελέσεις από κρατικούς πράκτορες δεν έχουν ασκηθεί διώξεις στη Βενεζουέλα, όπου το κράτος δικαίου και οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν, προσθέτουν οι ερευνητές.

Η διερευνητική αποστολή του ΟΗΕ αναφέρει πως άλλες εθνικές δικαιοδοσίες και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο άρχισε το 2018 μια προκαταρκτική εξέταση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν διώξεις. Η αποστολή του ΟΗΕ θα τους κοινοποιήσει τη βάση δεδομένων της που περιέχει τα ονόματα αξιωματικών, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από θύματα. «Ή Αποστολή βρήκε εύλογους λόγους για να πιστέψει ότι από το 2014 οι αρχές και οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν σχεδιάσει και εκτελέσει σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, μερικές από τις οποίες, περιλαμβανομένων αυθαίρετων φόνων και της συστηματικής χρήσης βασανιστηρίων, ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Αποστολής Μάρτα Βαλίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!