Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Χωρίς συμφωνία για επέκταση του εμπάργκο στο Ιράν
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Χωρίς συμφωνία για επέκταση του εμπάργκο στο Ιράν

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΗΕ: Χωρίς συμφωνία για επέκταση του εμπάργκο στο Ιράν

Το αίτημα των ΗΠΑ για παράταση του εμπάργκο όπλων στο Ιράν απέρριψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη απογοήτευση της Ουάσιγκτον.

«» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, την αμερικανική πρόταση στήριξαν μόνο δύο χώρες. Ακόμη δύο χώρες την καταψήφισαν, ενώ τα υπόλοιπα 11 κράτη-μέλη απείχαν από την ψηφοφορία.

έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για μία απαράδεκτη ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπάργο στις πωλήσεις όπλων από και προς το Ιράν λήγει τον Οκτώβριο του 2020. Παρά τη δεδομένη πρόθεση των ΗΠΑ για επέκτασή του, αυτή τη στιγμή είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει απόφαση για άρση των περιοριστικών μέτρων εις βάρος της Τεχεράνης, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

τόνισε από την πλευρά του, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, καταγγέλλοντας ότι η άρνηση της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας να στηρίξουν την αμερικανική πρόταση ήταν απογοητευτική.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Κέλι Κράφτ, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα επιδιώξει την επάνοδο όλων των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν εντός των προσεχών ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι πιθανή άρση του εμπάργκο προς το Ιράν αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντελώς έωλη, λόγω της αποχώρησης των ΗΠΑ και την επαναφορά των οικονομικών κυρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!