Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι ωφελημένοι από την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
[Η Ναυτεμπορική]: Οι ωφελημένοι από την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

[Η Ναυτεμπορική]: Οι ωφελημένοι από την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr

Φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές άνω των 857 ευρώ, καθώς επίσης και για αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ετήσια φορολογητέα εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ προκύπτουν από την αναστολή της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ένα έτος, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το «βήμα» της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό χθες από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα ισχύσει και για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από ενοίκια.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός αλλά και με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε η «Ν», η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα εφαρμοστεί κατά το φορολογικό έτος 2021 για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και κατά το φορολογικό έτος 2020 (εισοδήματα του τρέχοντος έτους) για τους φορολογούμενους που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες, τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ από όλες τις πηγές και επιβάλλεται κλιμακωτά επί του ετησίου αυτού εισοδήματος με συντελεστές 2,2%-10%. Συνεπώς η μη εφαρμογή της, σύμφωνα με ανωτέρω, σημαίνει ότι:

α) Το 2021 οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις τους να μειώνονται από την 1η-1-2021, λόγω μη παρακράτησης της εισφοράς από τις αποδοχές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!