Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οδικός χάρτης για νέες ρυθμίσεις χρεών στην εφορία
[Η Ναυτεμπορική]: Οδικός χάρτης για νέες ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

[Η Ναυτεμπορική]: Οδικός χάρτης για νέες ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr

Αναγκαίο κακό έχουν καταστεί οι ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι χρωστούν στις φορολογικές αρχές αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά εφάπαξ και εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 3.550.274 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές συνολικού ύψους 109 δισ. ευρώ. Από τις οφειλές αυτές 24,8 δισ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης και 84,2 δισ. ευρώ θεωρούνται «διεκδικήσιμα» από το Δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει διατάξεις που προβλέπουν δυνατότητες ρύθμισης οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις. Ορισμένες από τις ρυθμίσεις αυτές έχουν τεθεί σε ισχύ από πέρυσι τον Φεβρουάριο, ενώ ορισμένες άλλες νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο, όσοι οφείλουν πολύ μεγάλα ποσά αδυνατούν να τα εξοφλήσουν ακόμη και με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, καθώς τα μηνιαία ποσά δόσεων που προκύπτουν γι’ αυτούς είναι αδύνατο να καταβάλλονται. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ρύθμισης και τα χρέη τους παραμένουν απλήρωτα και ολοένα αυξανόμενα από τις προσαυξήσεις που συσσωρεύονται μήνα με τον μήνα. Για τους οφειλέτες αυτούς η ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που προβλέπουν δεσμεύσεις και κατασχέσεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες, κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!