Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οδική ασφάλεια: Η μείωση ταχύτητας κατά 5% συμβάλλει σε λιγότερα τροχαία δυστυχήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Οδική ασφάλεια: Η μείωση ταχύτητας κατά 5% συμβάλλει σε λιγότερα τροχαία δυστυχήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Οδική ασφάλεια: Η μείωση ταχύτητας κατά 5% συμβάλλει σε λιγότερα τροχαία δυστυχήματα

Η διαχείριση της ταχύτητας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της οδήγησης. Αν ένας οδηγός μειώσει μόλις 5% τον μέσο όρο της ταχύτητας, με την οποία οδηγεί θα συμβάλλει στη μείωση κατά 30% των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε όλη την Ελλάδα και που έχει ως κύριο μέλημά του την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. «Η διαχείριση της ταχύτητας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι αν μειώσουμε κατά 5% τον μέσο όρο της ταχύτητάς μας, συμβάλλουμε κατά 30% στην μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων. Εμείς αυτό το επισημαίνουμε συνεχώς, όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε. Αυτοί που παρακολουθούν τα προγράμματα και τα σεμινάριά μας μέσα από προσομοιωτή και ειδικούς αλγόριθμους καταλαβαίνουν την σημαντικότητα αυτής της παραμέτρου, δηλαδή της μείωσης της ταχύτητας κατά 5%. Βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα, οι οδηγοί εκπλήσσονται πόσο μεγαλώνει η απόσταση ακινητοποίησης όταν αυξάνεται η ταχύτητα», ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9fm» η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Η ίδια και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου εδώ και 15 χρόνια «θέλουμε να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στο δρόμο και θεωρούμε ότι και εμείς έχουμε βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!