Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δανείστηκε 1,3 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο
[Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δανείστηκε 1,3 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο

[Η Ναυτεμπορική]: ΟΔΔΗΧ: Δανείστηκε 1,3 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο

Ισχυρή ζήτηση, που οδήγησε και σε μείωση του επιτοκίου, εξασφάλισε το Δημόσιο στην νέα έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 1,3 δισ. ευρώ σε σημερινή δημοπρασία για την αναχρηματοδότηση χρέους που λήγει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Το ποσό περιλαμβάνει μη ανταγωνιστικές προσφορές αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο υποχώρησε στο 0,25%, 11 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,31 από 1,67 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 5η Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η όρεξη των επενδυτών για ελληνικά «ομόλογα» έχει ανοίξει και πάλι, καθώς η οικονομία επιστρέφει με σταδιακά βήματα στην οικονομία και τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν, αλλά και χάρη στην ένταξη των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει αύριο και δεν αποκλείεται να προαναγγείλει αύξηση του προγράμματος κατά 500 δισ. ευρώ.

Η στήριξή της έχει κρατήσει την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σήμερα διαμορφώνεται στο 1,47% με το spread έναντι του γερμανικού να έχει περιοριστεί στις 137 μονάδες βάσης. Τα ελληνικά ομόλογα έχουν και πάλι αφήσει τους πίσω τους τα ιταλικά. Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κινείται 6 μονάδες υψηλότερα, στο 1,53%.

Να θυμίσουμε ότι έως τα τέλη Μαΐου η ΕΚΤ αγόρασε στο πλαίσιο του PEPP ελληνικά ομόλογα αξίας 4,69 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!