Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking ζητεί επειγόντως λιμάνι για να αποβιβάσει 572 μετανάστες
[Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking ζητεί  επειγόντως λιμάνι για να αποβιβάσει 572 μετανάστες

[Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking ζητεί επειγόντως λιμάνι για να αποβιβάσει 572 μετανάστες

Το Ocean Viking, το πλοίο διάσωσης της SOS Méditerranée που περισυνέλλεξε 572 μετανάστες στη Μεσόγειο, ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ασφαλές λιμάνι για να τους αποβιβάσει “το ταχύτερο δυνατόν”.

“Είναι το τέταρτο αίτημα που έχουμε διατυπώσει στις αρμόδιες ναυτιλιακές αρχές”, δήλωσε σήμερα η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση καλώντας “τις ευρωπαϊκές χώρες να συντονίσουν επειγόντως την αποβίβαση”.

Στο πλοίο βρίσκονται “572 άνθρωποι που διασώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις διάσωσης. Υπάρχουν γυναίκες, παιδιά, ένα μωρό τεσσάρων μηνών και όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποβιβαστούν σε ασφαλές μέρος, το ταχύτερο δυνατόν”, εξηγεί μέλος της ΜΚΟ σε βίντεο που γυρίστηκε από τη γέφυρα του Ocean Viking.

Έως την Παρασκευή τελειώνουν οι προσυσκευασμένες μερίδες φαγητού και τα φάρμακα και ορισμένοι επιβάτες είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι έπειτα από τρεις ημέρες στη θάλασσα κάτω από τον ήλιο πριν από τη διάσωσή τους, δηλώνει η ΜΚΟ.

Την 1η Μαΐου, το Ocean Viking είχε αποβιβάσει 236 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα της Σικελίας.

Από τις αρχές του 2021, 898 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η SOS Méditerranée δηλώνει ότι έχει διασώσει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους από τον Φεβρουάριο του 2016, αρχικά με το πλοίο Aquarius και μετά με το Ocean Viking.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!