Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking διέσωσε άλλους 369 μετανάστες το βράδυ στη Μεσόγειο
[Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking διέσωσε άλλους 369 μετανάστες το βράδυ στη Μεσόγειο

[Η Ναυτεμπορική]: Το Ocean Viking διέσωσε άλλους 369 μετανάστες το βράδυ στη Μεσόγειο

Το Ocean Viking, το πλοίο διάσωσης της SOS Méditerranée, περισυνέλεξε στην Μεσόγειο την περασμένη νύκτα 369 ανθρώπους κατά την έκτη επιχείρηση διάσωσης μέσα σε λίγες ημέρες, έγινε γνωστό από την ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση.

Το πλοίο μεταφέρει πλέον 572 διασωθέντες, αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η SOS Méditerranée.

Η τελευταία επιχείρηση αφορούσε ένα «μεγάλο ξύλινο πλεούμενο» στην θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης της Λιβύης χθες το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Το πλεούμενο εντοπίσθηκε αρχικά από το ραντάρ το βράδυ και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πέντε ώρες. Μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν εννέα γυναίκες, ένα νεογνό, δύο παιδιά και 110 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με την οργάνωση, από την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές και την Ερυθραία.

Χθες το απόγευμα, το l’Ocean Viking είχε ήδη συνδράμει 71 ανθρώπους στην θάλασσα στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας. Οι επιβαίνοντες στο πλεούμενο είχαν διαφύγει από την Λιβύη, τρεις ημέρες νωρίτερα, χωρίς νερό και τροφή, και ήταν εξαντλημένοι.

Τα Ηνωμένα Εθνη επέκριναν πρόσφατα την Λιβύη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας τους να αλλάξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Μεσόγειο και καταγγέλλοντας ότι οι σημερινές πρακτικές στερούν από τους ανθρώπους τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, όταν δεν τους αφαιρούν την ζωή.

Από την αρχή του έτους, 866 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά τους τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!