Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λε Ντριάν: Κάποιος είπε ψέματα – Συνεχίζεται η ένταση Παρισιού-Καμπέρας για τα υποβρύχια
[Η Ναυτεμπορική]: Λε Ντριάν: Κάποιος είπε ψέματα – Συνεχίζεται η ένταση Παρισιού-Καμπέρας για τα υποβρύχια

[Η Ναυτεμπορική]: Λε Ντριάν: Κάποιος είπε ψέματα – Συνεχίζεται η ένταση Παρισιού-Καμπέρας για τα υποβρύχια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Γαλλίας-Αυστραλίας για το ζήτημα των υποβρυχίων. Η Γαλλία κατηγόρησε την Αυστραλία ότι είπε ψέματα λίγο πριν η Καμπέρα ακυρώσει το μεγάλο συμβόλαιο , με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, να δηλώνει «κάποιος είπε ψέματα».

Χωρίς κανένα σημάδι για επικείμενη χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Λε Ντριάν δήλωσε σε κοινοβουλευτική ακρόαση ότι η Αυστραλία δεν εξέφρασε ποτέ αμφιβολίες για τη σύμβαση υποβρυχίων των 56 δισ. ευρώ ή το στρατηγικό σύμφωνο Ινδο-Ειρηνικού πριν ακυρώσει τη σύμβαση.

«Όλα όσα σας είπα επιβεβαιώνονται με την επιστολή που έλαβα στις 15 Σεπτεμβρίου από το αυστραλιανό υπουργείο Άμυνας και έλεγε ότι όλα είναι εντάξει, ας συνεχίσουμε», είπε ο Le Drian.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αυτό υποδηλώνει ότι «κάποιος είπε ψέματα». Και πρόσθεσε: «Κάτι δεν κολλάει, δεν είναι σωστό και δεν ξέρουμε τι».

Ο κ. Λε Ντριάν επανέλαβε ότι ο Γάλλος εργολάβος Naval Group είχε λάβει μια επιστολή την ίδια μέρα που έσπασε το συμβόλαιο λέγοντας ότι η Αυστραλία ήταν «ικανοποιημένη» με τη στρατηγική επανεξέταση των υποβρυχίων και ήταν έτοιμη για την «ταχεία υπογραφή για τη δεύτερη φάση του προγράμματος».

Ως αποτέλεσμα, η απόφαση να σπάσει το συμβόλαιο υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων αντιμετωπίστηκε με «άβολο» στη Γαλλία, είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!