Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Μπακογιάννη: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται
[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Μπακογιάννη: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται

[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Μπακογιάννη: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται

Η τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, ως επείγον θέμα στη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από αίτημα της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

«Μέσα στον Αύγουστο, η Τουρκία εξέδωσε Navtex εντός της ελληνικής αλλά και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αυτή η κίνηση έρχεται ως επακόλουθο μιας διαρκούς επιθετικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Σειρά από φρεγάτες και πολεμικά πλοία είναι αυτή τη στιγμή στριμωγμένα σε μια μικρή έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, κλιμακώνοντας το αδιέξοδο. Σας μιλάω ευρισκόμενη στην Κρήτη αυτή τη στιγμή, και ο δυνατός ήχος που ακούτε είναι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούν την περιοχή και αναχαιτίζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν καλλιεργεί ακατάπαυστα πολεμική ρητορική στο εσωτερικό της Τουρκίας και ότι η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι τα νησιά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες. «Αυτό που 157 κράτη παγκοσμίως, αυτό που σχεδόν όλοι σας δέχεστε ως διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η Τουρκία επιμένει να το αγνοεί» σημείωσε.

Η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της διπλωματίας και της ειρηνικής συνύπαρξης κι αναφέρθηκε στις δύο διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα, με την Ιταλία και την Αίγυπτο, οριοθετώντας θαλάσσιες ζώνες βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!