Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Κάμινγκς: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέτυχε απέναντι στον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Κάμινγκς: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέτυχε απέναντι στον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Ντ. Κάμινγκς: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέτυχε απέναντι στον κορωνοϊό

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην κρίση της COVID-19. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος συντόνισε και την εκστρατεία για το Brexit και την προεκλογική εκστρατεία και νίκη του κ. Τζόνσον το 2019, εμφανίστηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, δίνοντας στοιχεία στους βουλευτές για τα «μαθήματα που μπορούν να αντληθούν από την πανδημία».

Ο Κάμινγκς, ο οποίος εγκατέλειψε την κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους, δήλωσε ότι το βρετανικό υπουργείο υγείας ήταν «καταστροφή », ότι οι δυτικές κυβερνήσεις απέτυχαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και ότι το βρετανικό κράτος δεν ήταν προετοιμασμένο για την πανδημία.

«Όταν λαός μας χρειαζόταν περισσότερο, η κυβέρνηση απέτυχε», είπε. «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ο δυτικός κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, απέτυχε εντελώς να δει τον καπνό μέχρι να χτυπήσει ο συναγερμός τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό.»

Χαρακτήρισε το βρετανικό κράτος ως ένα «ξεπερασμένο σύστημα που λειτουργεί από ανίκανους ερασιτέχνες που αντιστέκονται σε οποιαδήποτε καινοτομία που θα τους φέρει πιο κοντά στον σύγχρονο κόσμο».

Με σχεδόν 128.000 θανάτους, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον πέμπτο χειρότερο επίσημο αριθμό θυμάτων από την COVID στον κόσμο, με τον Μπόρις Τζόνσον να αξιολογεί με καθυστέρηση τη σημασία της απειλής από τον ιό στις αρχές του 2020 καθώς εξαπλώθηκε από την Κίνα προς τις ακτές της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!