Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νότια Αφρική: Κλιμακώνεται η βία παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία
[Η Ναυτεμπορική]: Νότια Αφρική: Κλιμακώνεται η βία παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία

[Η Ναυτεμπορική]: Νότια Αφρική: Κλιμακώνεται η βία παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία

Εντάθηκαν οι αναταραχές στη Νότια Αφρική που προκάλεσε η φυλάκιση του πρώην προέδρου της, Τζέικομπ Ζούμα, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία από ανώτερους αξιωματούχους και την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών στους δρόμους για την ενίσχυση της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 800 άτομα συνελήφθησαν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν τη φυλάκιση του Ζούμα την Πέμπτη.

Οι διαδηλώσεις πήραν βίαιη τροπή το Σαββατοκύριακο, με πυρκαγιές, αποκλεισμένους δρόμους και λεηλασίες επιχειρήσεων. Ο στρατός έχει πλέον αναπτυχθεί για να βοηθήσει τον ρόλο της αστυνομίας.

Ο υπουργός Αστυνομίας Μπέκι Τσέλε δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι εάν συνεχιστούν οι λεηλασίες, υπάρχει κίνδυνος για τις περιοχές να ξεμείνουν από βασικά αγαθά. Παρόλα αυτά, η υπουργός Άμυνας Νοσίβιου Μαπίσα-Νκακούλα δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις επαρχίες Κουαζούλου-Νατάλ και Γκαουτένγκ.

Ο πρωθυπουργός της Κουαζούλου-Νατάλ, Σίλε Ζικαλάλα, δήλωσε ότι περίπου 26 άτομα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επαρχία, συμπεριλαμβανομένου ενός 15χρονου αγοριού, αναφέρει το EWN. Έξι θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στην επαρχία Γκαουτένγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι ορισμένες ομάδες εκμεταλλεύονται τον θυμό για τη φυλάκιση του πρώην προέδρου για να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ο θυμός για την ανεργία και τη φτώχεια τροφοδοτούν το χάος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!