Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου
[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου

[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, καθώς κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από μια υπηρεσιακή κατοικία, την οποία πιθανόν δεν δικαιούτο.

Η παραίτηση της Έβα Κρίστιν Χάνσεν, του Εργατικού Κόμματος, έναν μήνα μετά την εκλογή της στην προεδρία του Storting, του νορβηγικού κοινοβουλίου, έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία της έναρξης έρευνας.

«Εκτιμώ πως είναι απαράδεκτο το Storting να έχει μία πρόεδρο που βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας», δήλωσε η Χάνσεν, στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

«Συνεπώς, επικοινώνησα με τον ηγέτη του κόμματός μου και τον ενημέρωσα πως θα αποσυρθώ από την προεδρία του Storting», συμπλήρωσε.

Την Τρίτη, η εφημερίδα Adresseavisen αποκάλυψε πως η Χάνσεν, όταν ήταν επαρχιακή βουλευτής, συνέχιζε να επωφελείται από μια υπηρεσιακή κατοικία στο Όσλο, μετά το 2014, ενώ είχε αγοράσει εκείνη τη χρονιά με τον σύζυγό της ένα σπίτι στο Σκι, σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από τη νορβηγική πρωτεύουσα.

Οι κανονισμοί που ισχύουν στη Νορβηγία προβλέπουν πως μονάχα οι βουλευτές που ζουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων από το Όσλο έχουν δικαίωμα να σε υπηρεσιακή κατοικία από το κοινοβούλιο.

Η Χάνσεν, που δήλωσε την αλλαγή διεύθυνσης το 2017, υποστήριξε πως δεν κατανόησε καλά τον κανονισμό.

Διάφοροι βουλευτές στη Νορβηγία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πρόσφατα για ανάλογες υποθέσεις, όμως ένα μέρος της αντιπολίτευσης, ιδίως η λαϊκιστική δεξιά, ζητούσε την αποχώρηση της Χάνσεν, επισημαίνοντας το παράδειγμα που αποτελεί ως δεύτερη τη τάξει προσωπικότητα του κράτους, πίσω από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!