Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Νίκη της κεντροαριστεράς- Αργούν οι συνομιλίες για σχηματισμό συνασπισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Νίκη της κεντροαριστεράς- Αργούν οι συνομιλίες για σχηματισμό συνασπισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Νίκη της κεντροαριστεράς- Αργούν οι συνομιλίες για σχηματισμό συνασπισμού

O ηγέτης των Εργατικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε

Η συντηρητική πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ παραδέχτηκε την εκλογική ήττα αναγνωρίζοντας τη νίκη της αριστερής αντιπολίτευσης μετά από μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησαν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της βασικής βιομηχανίας πετρελαίου στον μεγαλύτερο παραγωγό της δυτικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι οι Συντηρητικοί ηττήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα , οι Σοσιαλδημοκράτες είναι πλέον η ισχυρότερη δύναμη.

«Το έργο της συντηρητικής κυβέρνησης έχει τελειώσει αυτή τη στιγμή», είπε η Σόλμπεργκ στους υποστηρικτές του συντηρητικού κόμματος τη Δευτέρα. «Θέλω να συγχαρώ τον Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος τώρα φαίνεται να έχει σαφή πλειοψηφία για αλλαγή κυβέρνησης», είπε.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε, μιλώντας σε κόσμο που τον επευφημούσε είπε: «Περιμέναμε, ελπίζαμε και δουλέψαμε τόσο σκληρά, και τώρα μπορούμε επιτέλους να το πούμε: Τα καταφέραμε!».

Συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Παρόλα αυτά, το ακριβές σχήμα του συνασπισμού «Red-Green» που θα διοικεί τη σκανδιναβική χώρα δεν είναι καθόλου σαφές. Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι θα ήθελε να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση με άλλα κεντροαριστερά κόμματα.

Η νέα νορβηγική κυβέρνηση θα αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες, το Κόμμα του Κέντρου και το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα. Αυτό, σύμφωνα με την Die Zeit, είναι το «Σχέδιο Α», αλλά θέλουν να καλέσουν όλα τα κόμματα σε συνομιλίες που θέλουν αλλαγή κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!