Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Νορβηγία λέει ότι «έχει τελειώσει» με τον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Η Νορβηγία λέει ότι «έχει τελειώσει» με τον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Η Νορβηγία λέει ότι «έχει τελειώσει» με τον κορωνοϊό

Η πανδημία του Covid-19 έχει τελειώσει στη Νορβηγία, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς που διαχειρίζονται την υγειονομική κατάσταση στην πλούσια σκανδιναβική χώρα.

Ο επικεφαλής ιατρός στο τμήμα ελέγχου των λοιμώξεων του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Πρέμπεν ‘Αβιτσλαντ, σε tweet του την Κυριακή δημοσιοποίησε ένα γράφημα το οποίο δείχνει ότι η Νορβηγία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού.

Συνόδεψε το γράφημα με τη διαπίστωση ότι «αυτή η πανδημία έχει τελειώσει».

Μιλώντας στην εφημερίδα VG συνέχισε τον ισχυρισμό του. «Εδώ στη Νορβηγία, μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Μπορούμε να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την εποχή που ο κορωνοϊός θα παίρνει πολύ λίγο χώρο στην καθημερινή μας ζωή», είπε.

Η Νορβηγία είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη στη διάρκεια και των τριών κυμάτων της πανδημίας, κάτι στο οποίο τη βοήθησε η χαμηλή πυκνότητα του πληθυσμού της και η σχετική απομόνωσή της στη βόρεια Ευρώπη, και φυσικά η αποφασιστική δράση της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών κάθε φορά που άρχιζαν να αυξάνονται οι λοιμώξεις.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τη γειτονική Σουηδία αλλά και τη Δανία, η οποία υιοθέτησε παρόμοια προσέγγιση με τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τον Άβιτσλαντ, το γεγονός ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 είναι πολύ λίγες και οι αριθμοί συνεχίζουν να μειώνονται λόγω των αυξανόμενων εμβολιασμών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον στη Νορβηγία θα υπάρξουν μόνο τοπικές εστίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!