Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Αποκλεισμός γαλλικών κολοσσών από το συνταξιοδοτικό Ταμείο λόγω…Δυτικής Όχθης
[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Αποκλεισμός γαλλικών κολοσσών από το συνταξιοδοτικό Ταμείο λόγω…Δυτικής Όχθης

[Η Ναυτεμπορική]: Νορβηγία: Αποκλεισμός γαλλικών κολοσσών από το συνταξιοδοτικό Ταμείο λόγω…Δυτικής Όχθης

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας αποδεσμεύτηκε από τους γαλλικούς ομίλους Altice Europe και Alstom καθώς και από 14 άλλους ομίλους, μεταξύ των οποίων ο κολοσσός Motorola, για την εμπλοκή τους στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε.

“Η Motorola και άλλες εταιρίες κινδυνεύουν να είναι συνένοχοι σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην κατεχόμενη Παλαιστίνη”, υπογράμμισε σε ανακοίνωση το KLP, ταμείο που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σχεδόν 80 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η αποδέσμευση αυτή, που αφορά την αγορά μετοχών και ομολόγων, ακολουθεί τη δημοσίευση από τον ΟΗΕ τον Φεβρουάριο του 2020 ενός καταλόγου με 112 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στους ισραηλινούς οικισμούς, οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το Ισραήλ είχε καταγγείλει ως “επαίσχυντη” τη δημοσίευση αυτού του καταλόγου, στον οποίο περιλαμβάνονταν συγκεκριμένα οι κολοσσοί Airbnb, Expedia, Motorola και TripAdvisor.

“Η αποδέσμευση από τη Motorola Solutions ήταν μια πολύ απλή απόφαση δεδομένου του ρόλου της στην παρακολούθηση των κατεχόμενων εδαφών”, υποστήριξε το KLP, κατηγορώντας τον αμερικανικό όμιλο για την παροχή λογισμικού βιντεοπαρακολούθησης και διοίκησης επιτρέποντας τον έλεγχο των συνόρων με τα παλαιστινιακά εδάφη.

Το KLP βγήκε επίσης από ομίλους τηλεπικοινωνιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Δυτική Όχθη καθιστώντας έτσι τους οικισμούς “ελκυστικές κατοικημένες περιοχές”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!