Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Nord Stream 2: Ο ρωσογερμανικός αγωγός αερίου «ολοκληρώθηκε πλήρως», ανακοίνωσε η Gazprom
[Η Ναυτεμπορική]: Nord Stream 2: Ο ρωσογερμανικός αγωγός αερίου  «ολοκληρώθηκε πλήρως»,  ανακοίνωσε η Gazprom

[Η Ναυτεμπορική]: Nord Stream 2: Ο ρωσογερμανικός αγωγός αερίου «ολοκληρώθηκε πλήρως», ανακοίνωσε η Gazprom

Η γιγάντια ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα πως «ολοκληρώθηκε πλήρως» ο αμφιλεγόμενος αγωγός αερίου που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, ένα στρατηγικής σημασίας εργοτάξιο που για καιρό καθυστερούσε εξαιτίας αμερικανικών απειλών για κυρώσεις και γεωπολιτικών εντάσεων.

«Στη διάρκεια μιας επιχειρησιακής πρωινής συνεδρίασης στην Gazprom, ο (γενικός διευθυντής του ομίλου) Αλεξέι Μίλερ δήλωσε σήμερα το πρωί, στις 8:45 ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας) πως η κατασκευή του αγωγού αερίου Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε πλήρως», ανέφερε η Gazprom σε μήνυμά της που μεταδόθηκε από το λογαριασμό της στο Telegram.

Αυτός ο υποθαλάσσιος αγωγός αερίου στη θάλασσα της Βαλτικής θα διπλασιάσει τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Ωστόσο για τους επικριτές του, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, θα αυξήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, μεγάλη στρατηγική αντίπαλο της Δύσης.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχουν πάψει να τονίζουν πως ο Nord Stream είναι ένα καθαρά εμπορικό πρόγραμμα, χωρίς πολιτική διάσταση.

Ο αγωγός αυτός, που μπορεί να μεταφέρει 55 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως, έχει μήκος 1.230 χιλιόμετρα κάτω από τη Βαλτική και ακολουθεί την ίδια πορεία με τον δίδυμό του Nord Stream 1, ο οποίος είναι επιχειρησιακός από το 2012.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!