Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νομοσχέδιο για Προσβασιμότητα: Αντιδράσεις για την υπαγωγή των εθνικών επιτροπών στον πρωθυπουργό
[Η Ναυτεμπορική]: Νομοσχέδιο για Προσβασιμότητα: Αντιδράσεις για την υπαγωγή των εθνικών επιτροπών στον πρωθυπουργό

[Η Ναυτεμπορική]: Νομοσχέδιο για Προσβασιμότητα: Αντιδράσεις για την υπαγωγή των εθνικών επιτροπών στον πρωθυπουργό

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο συντονισμός όλων των υπουργείων ώστε να υπάρξει οριζόντια λύση στις αποσπασματικές ρυθμίσεις, με έμφαση στην ιατρική, αλλά και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, διασφαλίζοντας τους απολύτως ίσες ευκαιρίες για τη συμμετοχή τους στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του για την «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής».

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, με τις νέες ρυθμίσεις, η «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας» διασφαλίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, αντιμετωπίζει τις νέες ηθικές προκλήσεις που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας στις αιτιάσεις περί εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους στις Εθνικές Επιτροπές. «’Ακουσα περί κομματικού κράτους στις τρεις εθνικές επιτροπές όταν για πρώτη φορά η επιλογή του προσωπικού θα γίνεται από τις ίδιες τις αρχές. Είναι αυτό πρόβλημα; Είναι πρόβλημα ότι για πρώτη φορά μπαίνει ΑΣΕΠ στις προσλήψεις; Μήπως είναι κομματικό κράτος η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που δίνουμε; Η Εθνική Αρχή για τα Δικαιώματα των Αναπήρων ήταν πρόταση των ίδιων των φορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!