Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Μια σειρά από νομοσχέδια, τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι επιταχύνεται το μεταρρυθμιστικό της έργο, συζητήθηκαν την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκαν θέματα όπως:

- Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Οικονομικών, από τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Το πρώτο μέρος αφορά σε φορολογικές ρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, η ελκυστική φορολόγηση για τη δωρεάν παροχή μετοχών από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους, η απαλλαγή από φόρο, κράτηση ή ασφαλιστική εισφορά των υποτροφιών του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καθώς και σε θέματα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ.

Το δεύτερο μέρος αφορά στην ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία οδηγιών της Ε.Ε. φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου, που αφορούν μεταξύ άλλων τους μηχανισμούς επίλυσης διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας σχετικά με δηλωτέες διασυνοριακές ρυθμίσεις.

- Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Υγείας, από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

α) Κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση κι αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!