Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Nissan: Προειδοποιήσεις για βιωσιμότητά της στη Βρετανία χωρίς συμφωνία για το Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Nissan: Προειδοποιήσεις για βιωσιμότητά της στη Βρετανία χωρίς συμφωνία για το Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Nissan: Προειδοποιήσεις για βιωσιμότητά της στη Βρετανία χωρίς συμφωνία για το Brexit

Οποιαδήποτε οριστική έξοδος της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδεινώσει τις επιχειρηματικές συνθήκες μέσω αυξημένων δασμών, θα είναι απειλή για τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της Nissan στη χώρα, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής λειτουργίας της ιαπωνικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων (COO).

Η Nissan, η οποία απασχολεί 7.000 άτομα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Βρετανία στο Σάντερλαντ, στη βορειοανατολική Αγγλία, τον Ιούνιο προέτρεψε για ένα «κανονικό ισορροπημένο Brexit». Η τελευταία προειδοποίησή της, ωστόσο, έρχεται καθώς η Ε.Ε. προειδοποιεί τη Βρετανία ότι έχουν απομείνει λιγότερο από 10 ημέρες για να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα διέπει το εμπόριο από το επόμενο έτος.

«Εάν συμβεί χωρίς καμία βιώσιμη επιχειρηματική λύση, δεν είναι ζήτημα του Σάντερλαντ, προφανώς η επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι βιώσιμη», δήλωσε ο COO της Nissan Ασουάνι Γκάπτα σήμερα Τετάρτη, στο Reuters.

Σχεδόν 11 μήνες μετά την επίσημη αποχώρησή της, η Βρετανία και η ΕΕ δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία που θα επηρεάσει το σχεδόν 1 τρισ. δολάρια εμπόριο ετησίως, μετά από τη μεταβατική περίοδο που διατηρεί τους προσαρμοσμένους κανόνες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους υπουργούς του ότι μια εμπορική συμφωνία δεν είναι καθόλου βέβαιη, ωστόσο η Βρετανία θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται με ή χωρίς συμφωνία.

Η Nissan, τον Μάρτιο, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε επέκταση στο Σάντερλαντ ύψους 52 εκατ. λιρών, για την κατασκευή του νέου Qashqai.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!