Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Νιούσομ «επιβίωσε» και παραμένει κυβερνήτης της Καλιφόρνιας
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Νιούσομ «επιβίωσε» και παραμένει κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Νιούσομ «επιβίωσε» και παραμένει κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ φαίνεται ότι «επέζησε» με σαφή πλειοψηφία από μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να τον απομακρύνουν από το αξίωμά του, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Έτσι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης διασφαλίζει ότι μπορεί να εκπληρώσει το υπόλοιπο της θητείας του ως ο ανώτερος αξιωματούχος στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας.

Με τη συμμετοχή στο 64% του εκλογικού σώματος, ο Νιούσομ απέσπασε 5.562.954 ψήφους εμπιστοσύνης , ή το 66.6%, έναντι 2.787.227 ψήφων, ή 33,4%, υπέρ της ανάκλησης.

Οι ψηφοφόροι απαντούσαν σε δύο ερωτήσεις: 1. πρέπει να αντικατασταθεί ο Νιούσομ και 2. εάν ανακληθεί, ποιος από τους 46 αντιπάλους του στις εκλογές θα πρέπει να πάρει τη θέση του;

Ο κορυφαίος αντίπαλος του κ. Newsom, ο οικοδεσπότης talk show Λάρι Έλντερ, έλαβε τις περισσότερες ψήφους στη δεύτερη ερώτηση του ψηφοδελτίου για το ποιος θα γίνει κυβερνήτης, εάν η ανάκληση ήταν επιτυχής, με 43,6%.

Σχεδόν 8,3 εκατομμύρια συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάκληση του κυβερνήτη και περίπου 4,4 εκατομμύρια επέλεξαν έναν πιθανό αντικαταστάτη του Νιούσομ. Οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν συμβουλέψει τους ψηφοφόρους να αφήσουν κενή τη δεύτερη ερώτηση.

Οι υπόλοιποι ψήφοι μοιράστηκαν μεταξύ των 45 άλλων υποψηφίων που διεκδικούσαν να γίνουν κυβερνήτες, εάν η ανάκληση ήταν επιτυχής.

Ο Νιούσομ, ο οποίος εξελέγη με συντριπτική διαφορά το 2018 για τη θητεία του που θα τελείωνε το 2023, πέρασε μήνες προσπαθώντας να αποτρέψει την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να τον αποσύρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!