Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Νικολάου: Βρήκαμε εκατοντάδες μαχαίρια, αυτοσχέδια όπλα και κινητά στις φυλακές
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Νικολάου: Βρήκαμε εκατοντάδες μαχαίρια, αυτοσχέδια όπλα και κινητά στις φυλακές

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Νικολάου: Βρήκαμε εκατοντάδες μαχαίρια, αυτοσχέδια όπλα και κινητά στις φυλακές

Φωτογραφία αρχείου

Την κατάσταση που παρέλαβε στις φυλακές τον περασμένο Ιούλιο περιέγραψε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενημερώνοντας τους βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων σχετικά με την ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι πλέον είναι καθημερινοί, ήδη έχουν εντοπιστεί συνολικά 181 συσκευασίες που περιείχαν 2,1 κιλά ναρκωτικών, 858 μαχαίρια, σιδηρολοστοί, σουβλιά και αυτοσχέδια όπλα, καθώς και 527 κινητά τηλέφωνα. Επίσης, έχουν σημειωθεί 79 περιστατικά συμπλοκών μεταξύ κρατουμένων, ενώ από τις 27 Ιουλίου και μετά δεν έχει γίνει καμία ανθρωποκτονία σε φυλακές. Για να ελεγχθεί καλύτερα η κατάσταση, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 1.700 τακτικές και έκτακτες μεταγωγές.

Η κ. Νικολάου υπογράμμισε πως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Γραμματεία είναι το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στα Καταστήματα Κράτησης και γι’ αυτό τον λόγο θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση 1.012 προσλήψεις φυλάκων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων, σημείωσε πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι κρατούμενοι σήμερα στα καταστήματα κράτησης ανέρχονται στους 11.075, τη στιγμή που οι θέσεις είναι 10.055. Γι’ αυτό, όπως είπε, η Γραμματεία υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων θέσεων σε Δράμα και Νιγρίτα Σερρών, ενώ εξετάζεται και η διαχείριση των κρατουμένων για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.212 και αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο των κρατουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!