Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νιγηρία: Οι αρχές επιβεβαίωσαν την απαγωγή 136 μαθητών από ενόπλους την Κυριακή
[Η Ναυτεμπορική]: Νιγηρία: Οι αρχές επιβεβαίωσαν την απαγωγή 136 μαθητών από ενόπλους την Κυριακή

[Η Ναυτεμπορική]: Νιγηρία: Οι αρχές επιβεβαίωσαν την απαγωγή 136 μαθητών από ενόπλους την Κυριακή

Φωτογραφία αρχείου

Οι αρχές της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη το βράδυ ότι 136 μαθητές κορανικού ιεροδιδασκαλείου στην πολιτεία του Νίγηρα απήχθησαν την Κυριακή.

“Η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των μαθητών που απήχθησαν από ενόπλους από το μουσουλμανικό σχολείο Salihu Tanko στην πόλη Τεγκίνα ανέρχεται σε 136″, επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter. “Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των παιδιών, όπως ενημέρωσε τους γονείς τους”, συνέχισε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας “κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών”, τόνισε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας, όμως προχωρούν “με σύνεση στην αναζήτηση των ενόπλων προκειμένου να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες”. Οι αρχές της πολιτείας του Νίγηρα ζήτησαν επίσης βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να “εξοπλίσουν καλύτερα” τις δυνάμεις ασφαλείας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους ενόπλους.

Την Κυριακή το απόγευμα πολλοί ένοπλοι άνδρες έφτασαν με μοτοσικλέτες στην πόλη Τεγκίνα και άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν κάτοικο και να τραυματίσουν ακόμη ένα, προτού αρπάξουν τα παιδιά.

Περίπου 200 παιδιά βρίσκονται στο σχολείο την ώρα της επίθεσης. Κάποια κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι δράστες άφησαν ελεύθερα πολλά από αυτά, ηλικίας 4 με 12 ετών, “που ήταν πολύ μικρά για να περπατήσουν”, είχαν δηλώσει υπεύθυνοι του σχολείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!