Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Νυφαδόπουλος: «…Η αγάπη με ωθεί να δημιουργήσω το νέο, εδώ και τώρα»
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Νυφαδόπουλος: «…Η αγάπη με ωθεί να δημιουργήσω το νέο, εδώ και τώρα»

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Νυφαδόπουλος: «…Η αγάπη με ωθεί να δημιουργήσω το νέο, εδώ και τώρα»

Ο πρώτος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης γλυπτικής στο Μαρούσι θα εγκαινιαστεί σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, –από τις 7 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ (Κερκύρας 9).

Ο γλύπτης Αναστάσιος Νυφαδόπουλος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα προσφέρει το 50% των εσόδων της έκθεσης στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές, φέτος. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και το Σαββατοκύριακο.

«Χιλιάδες ίνες πλέκονται μεταξύ τους στη γλυπτική μου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα βελτιστοποιημένο ενιαίο σώμα. Οποιαδήποτε μεμονωμένη ίνα δε μπορεί να αντέξει σε μεγάλη πίεση, αλλά χιλιάδες ίνες μπορούν, λόγω της συνέργειας που δημιουργούν. Το νέο σώμα έχει νέες και ανώτερες ιδιότητες από το άθροισμα των μερών. Έτσι συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους, και η συνειδητοποίηση αυτού από μια κρίσιμη μάζα θα αλλάξει ριζικά την ανθρωπότητα. Με σταθερά βήματα κινούμαστε εμπρός και άνω∙ με αγάπη διαπερνάμε κάθε αντιξοότητα. Η αγάπη με ωθεί να δημιουργήσω το νέο, εδώ και τώρα» δήλωσε στη «Ν» ο εικαστικός.

Ερωτευμένος με την τέχνη από την παιδική του ηλικία, ο Αναστάσιος Νυφαδόπουλος, σε ηλικία 21 ετών άνοιξε το εργαστήριό του στο Μαρούσι, το 2013, κοντά στα εκπαιδευτήρια Δούκα. Εκεί δημιούργησε το γλυπτό «Κρίση», το πρώτο γλυπτό στον κόσμο σε δημόσιο χώρο με θέμα τις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην ανθρωπότητα.

Τρία χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος Έλληνας που έλαβε το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης 2018 Global Arts Award από τον αγγλικό Οργανισμό Red Line Artworks, όπου συμμετείχαν καλλιτέχνες από 28 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!