Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: To New Horizons της NASA φωτογράφησε τον «ξάδελφό του», Voyager 1
[Η Ναυτεμπορική]: To New Horizons της NASA φωτογράφησε τον «ξάδελφό του», Voyager 1

[Η Ναυτεμπορική]: To New Horizons της NASA φωτογράφησε τον «ξάδελφό του», Voyager 1

New Horizons

Μέσα στις εβδομάδες μετά την εκτόξευσή του, στις αρχές του 2006, όταν το New Horizons της NASA ήταν ακόμα κοντά στη Γη, χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για τη μετάδοση μιας εντολής στο διαστημόπλοιο και τη λήψη της απάντησής του. Καθώς το σκάφος διέσχιζε το ηλιακό μας σύστημα και η απόστασή του από τη Γη αυξανόταν, ο χρόνος αυτός μεγάλωνε, και στις 17 Απριλίου έφτασε σε ένα σπάνιο διαστημικό ορόσημο: 50 AU (αστρονομικές μονάδες), δηλαδή 50 φορές μακρύτερα από τον ήλιο από ό,τι είναι η Γη.

Το New Horizons είναι το πέμπτο σκάφος που φτάνει σε τέτοια απόσταση, μετά τα Voyager 1 και 2 και τους προκατόχους τους, Pioneer 10 και 11. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, σε μια περιοχή όπου οι εντολές, που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, χρειάζονται επτά ώρες για να φτάσουν.

Για να «γιορτάσει» την επέτειο αυτή, το New Horizons φωτογράφησε την αστρική περιοχή όπου βρίσκεται ένας από τους «ξαδέλφους» του, το Voyager 1, από τη δική του θέση στη Ζώνη Κάιπερ. Ποτέ ξανά στο παρελθόν διαστημόπλοιο στη Ζώνη Κάιπερ δεν είχε φωτογραφήσει τη θέση ενός ακόμα πιο μακρινού διαστημοπλοίου, που βρίσκεται πλέον στο διαστρικό διάστημα. Αν και το διαστημόπλοιο είναι πολύ αχνό για να φανεί απευθείας, η NASA γνωρίζει με ακρίβεια τη θέση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!