Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νευρικότητα στις τιμές του πετρελαίου
[Η Ναυτεμπορική]: Νευρικότητα στις τιμές του πετρελαίου

[Η Ναυτεμπορική]: Νευρικότητα στις τιμές του πετρελαίου

Νευρικότητα παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου, με τις τιμές να εναλλάσσονται ματαξύ κερδών και απωλειών. Παρόλο που νωρίτερα η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 40 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο, φαίνεται ότι τώρα σημειώνει απώλειες.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Μπρεντ παράδοσης τον μήνα Αύγουστο καταγράφουν απώλειες 75 σεντς ή -1,95% στα 38,83 δολάρια στις 14:43 ώρα Ελλάδος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης τον μήνα Ιούλιο παρουσιάζουν πτώση 67 σεντς ή -1,82% στα 36,13 δολάρια.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο τιμές αναφοράς έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Η τιμή του μπρεντ έχει υπερδιπλασιαστεί αφού υποχώρησε σε χαμηλό 21 ετών κάτω από τα 16 δολάρια τον Απρίλιο, όταν το αμερικανικό αργό βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος. Η ανάκαμψη στην Κίνα και η χαλάρωση του lockdown σε άλλες χώρες προσφέρει στήριξη στις τιμές.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλοι παραγωγοί συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+, μειώνουν την παραγωγή κατά 9,78 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον μήνα Μάιο και τον Ιούνιο με στόχο την στήριξη των τιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!