Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέος προϋπολογισμός με αύξηση δαπανών κατά 6 δισ.
[Η Ναυτεμπορική]: Νέος προϋπολογισμός με αύξηση δαπανών κατά 6 δισ.

[Η Ναυτεμπορική]: Νέος προϋπολογισμός με αύξηση δαπανών κατά 6 δισ.

Των Γιώργου Παλαιτσάκη και Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Ένα ακόμη βήμα που αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσού το οποίο θα διατεθεί φέτος για τη χρηματοδότηση δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού πάνω από το επίπεδο των 24 δισ. ευρώ πραγματοποίησε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή. Κατέθεσε στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάταξη για την εκ νέου υποβολή συμπληρωματικού κρατικού προϋπολογισμού με στόχο την περαιτέρω αύξηση των πρωτογενών δημοσίων δαπανών κατά 6 δισ. ευρώ.

Με τη διάταξη αυτή ενσωματώνονται στον φετινό τακτικό προϋπολογισμό πρόσθετες έκτακτες δαπάνες που είναι αναγκαίες για να χρηματοδοτηθούν με 4 δισ. ευρώ οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, που ήδη αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες και ημέρες από την κυβέρνηση (κυρίως τα μέτρα για την αγορά εργασίας, που περιλαμβάνονται και στο πολυνομοσχέδιο), με 1,4 δισ. ευρώ οι εξαγγελθείσες καταβολές των αναδρομικών στους συνταξιούχους και με 600 εκατ. ευρώ πρόσθετες έκτακτες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την εκ νέου κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για την περαιτέρω αύξηση των δημοσίων δαπανών κατά 6 δισ. ευρώ, το όριο των 24 δισ. σχεδόν εξαντλείται και καθίσταται πλέον βέβαιη η υπέρβασή του, δεδομένου ότι στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση θα προσθέσει κι άλλα έκτακτα μέτρα στον κατάλογο των φετινών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!