Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέος πύραυλος για τα αεροσκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού
[Η Ναυτεμπορική]: Νέος πύραυλος για τα αεροσκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

[Η Ναυτεμπορική]: Νέος πύραυλος για τα αεροσκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

«Προηγμένες πυραυλικές τεχνολογίες» που προορίζονται να κάνουν τα μαχητικά των αεροπλανοφόρων «πιο θανάσιμα εναντίον απειλών την επόμενη δεκαετία» θα επιδείξουν η Boeing και το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Boeing υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 30 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό ναυτικό για την από κοινού ανάπτυξη του SPEAR (Supersonic Propulsion Enabled Advanced Ramjet) με την Air Warfare Center Weapons Division. Το συμβόλαιο λαμβάνει χώρα αφού το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ζήτησε πληροφορίες από την αμυντική βιομηχανία για να βοηθήσει το αμερικανικό ναυτικό να διαπιστώσει τις τεχνικές απαιτήσεις για τα μελλοντικά οπλικά συστήματα των αεροσκαφών των αεροπλανοφόρων για χρήση σε πλήγματα σε ξηρά και θάλασσα.

«Το SPEAR flight demonstrator θα παρέχει στο F/A-18 Super Hornet και στην ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων σημαντικές βελτιώσεις στην εμβέλεια και την επιβιωσιμότητα εναντίον προηγμένων αμυντικών συστημάτων» είπε ο Στιβ Μέρσερ, υπεύθυνος προγράμματος της Boeing για το SPEAR. «Έχουμε μια ταλαντούχα ομάδα μηχανικών για να καλύψουμε τις προκλητικές τεχνικές απαιτήσεις και να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα που απαιτεί το πρόγραμμα SPEAR. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους ειδικούς του ναυτικού για να εξελίξουμε τις τεχνολογίες για τις μελλοντικές δυνατότητες του ναυτικού».

Η Boeing και η Air Warfare Center Weapons Division σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πτήση του SPEAR στα τέλη του 20200.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!