Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέος κορωνοϊός-G7: Περιορίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς των κυβερνήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Νέος κορωνοϊός-G7: Περιορίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς των κυβερνήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Νέος κορωνοϊός-G7: Περιορίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς των κυβερνήσεων

Οι πολίτες στο σύνολο των χωρών του G7 αντιμετωπίζουν με ολοένα και μεγαλύτερες επιφυλάξεις τον τρόπο που οι κυβερνήσεις τους χειρίζονται την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η κάμψη της εμπιστοσύνης είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Μάιο το 48% των πολιτών στις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου ενέκριναν τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις τους χειρίστηκαν την πανδημία. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 50% τον Απρίλιο και 54% τον Μάρτιο.

Στη Βρετανία το 51% εξακολουθεί να εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον, αλλά το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 18 μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία η πτώση είναι μεταξύ δύο και έξι μονάδων. Μόνο στην Ιαπωνία έχουμε ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στο σύνολο της ομάδας του G7 το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους στο χειρισμό της κρίση έναντι ποσοστού 54% στην αντίστοιχη έρευνα του Απριλίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένας στους τρεις δήλωσε ότι νιώθει άβολα να επιστρέψει στον χώρο εργασίας του, ενώ αντίστοιχο ποσοστό απάντησε ότι θα εργάζεται περισσότερο στο σπίτι και περίπου 4 στους 10 δήλωσαν ότι θα πηγαίνουν πιο σπάνια σε εστιατόρια, καφέ ή τον κινηματογράφο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!