Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέος «χάρτης» αναστολών με ισχύ τον Μάιο
[Η Ναυτεμπορική]: Νέος «χάρτης»  αναστολών  με ισχύ τον Μάιο

[Η Ναυτεμπορική]: Νέος «χάρτης» αναστολών με ισχύ τον Μάιο

Κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή στους κλάδους του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού. Επισιτισμός, εστίαση, μεταφορές και ορισμένες υπηρεσίες. Αυτοί είναι οι κλάδοι που θα μπορούν για άλλο έναν μήνα να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης για ένα μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων μιας επιχείρησης. Οι νέοι ΚΑΔ δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας και παρουσιάζουν τον νέο «χάρτη» αναστολών που θα σχηματιστεί κατά τον μήνα Μάιο.

Όμως την ίδια στιγμή οριοθετούνται και κριτήρια επιλεξιμότητας για όσες επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα «εντός διαδικασίας». Σε κάθε περίπτωση, όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα κλειστές με κρατική εντολή, θα μπορούν να κάνουν χρήση της διαδικασίας αναστολής σύμβασης, χωρίς να υπάρχει κριτήριο επιλεξιμότητας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το κριτήριο των 16 ωρών εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, ισχύει για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον επισιτισμό. Αντίστοιχα το ανωτέρω κριτήριο, συνδυαστικά και με εκείνο του τζίρου, θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις θεωρούνται πληττόμενες.

Πρέπει να τονιστεί ότι όσες επιχειρήσεις επιλέξουν τη λύση της αναστολής σύμβασης, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές στο σκέλος της απόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν πως για όσο διάστημα ισχύει το εν λόγω μέτρο, αλλά και για έναν μήνα μετά τη λήξη του, δεν πρέπει να μειώσουν τις θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!