Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το νέο πρόβλημα στον Άρη είναι οι… κηδείες των ανθρώπων εκεί
[Η Ναυτεμπορική]: Το νέο πρόβλημα στον Άρη είναι οι… κηδείες των ανθρώπων εκεί

[Η Ναυτεμπορική]: Το νέο πρόβλημα στον Άρη είναι οι… κηδείες των ανθρώπων εκεί

Είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπος θα βρεθεί σύντομα στον Άρη. Το τι θα συμβαίνει όταν χάνει κάποιος την ζωή του εκεί παραμένει ακόμη άγνωστο

Η ανθρωπότητα ετοιμάζει πυρετωδώς για την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στον Άρη. Η NASA σχεδιάζει μια επανδρωμένη αποστολή την δεκαετία του 2030 αλλά η Space X , η διαστημική υπηρεσία του Αμερικανού μεγιστάνα Ελον Μασκ, σχεδιάζει επανδρωμένες αποστολές με ορίζοντα την επόμενη πενταετία.

Μάλιστα ο Ελον Μασκ δεν θέλει να στείλει μια αποστολή λίγων αστροναυτών αλλά θέλει να στείλει ένα σκάφος με δεκάδες ή εκατοντάδες επιβάτες ανάμεσα τους πολλοί απλοί φίλοι του Διαστήματος. Μάλιστα έχει πει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να συμμετέχει και ο ίδιος. Έχει δηλώσει επίσης ότι στόχος του δεν είναι η πραγματοποίηση μιας επανδρωμένης αποστολής αλλά η δημιουργία και μάλιστα άμεσα, μέσα στα επόμενα 20-30 έτη μιας μεγάλης αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια οι διαστημικές υπηρεσίες και πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την επίλυση όλων των ζητημάτων που άπτονται μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη αλλά και της διαμονής στην αφιλόξενη για τον άνθρωπο αλλά και κάθε μορφή ζωής επιφάνεια του πλανήτη.

Όμως υπάρχει μια παράμετρος με την οποία δεν έχει ασχοληθεί κανείς μέχρι σήμερα. Είναι πολύ πιθανό αν όχι σχεδόν βέβαιο ότι αστροναύτες ή πολίτες θα χάσουν την ζωή τους είτε κατά την διάρκεια του ταξιδιού είτε φτάνοντας στον πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!