Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο
[Η Ναυτεμπορική]: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

[Η Ναυτεμπορική]: Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Νέο στοχευμένο πακέτο μέτρων στήριξης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» επεσήμανε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής τον Αύγουστο, η οποία θα δοθεί με βάση τη μείωση του τζίρου την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στον τουριστικό κλάδο. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα εξετασθούν στοχευμένα μέτρα για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, αλλά και γενικά για εταιρείες οι οποίες καταγράφουν σημαντική μείωση του τζίρου τους.

Αναφερόμενος στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι γύρω στις 100.000 είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι, δηλαδή «λιγότεροι από ότι περιμέναμε». «Μου έκανε εντύπωση αφού εκτιμούσαμε ότι μπορούσαν να μπουν έως 300.000 επιχειρήσεις» δήλωσε για να συμπληρώσει ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν το γνωρίζει» ως πρόγραμμα. Όπως εξήγησε ήδη 7.000 ξενοδοχεία μετέχουν στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα εκταμιευθεί την προσεχή εβδομάδα.

Παράλληλα προανήγγειλε και τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στοιχεία που έχουμε στον τουρισμό για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο» και γι’αυτό το λόγο θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού φέτος ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι περιοχές που έχουν οδική πρόσβαση δεν θα έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο τα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!