Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι νέοι πεινασμένοι του Αφγανιστάν
[Η Ναυτεμπορική]: Οι νέοι πεινασμένοι του Αφγανιστάν

[Η Ναυτεμπορική]: Οι νέοι πεινασμένοι του Αφγανιστάν

Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, το Αφγανιστάν βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Η οικονομία της χώρας βρισκόταν υπό πίεση ήδη πριν από το νέο καθεστώς. Παράλληλα η χώρα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εξωτερική βοήθεια από διεθνείς ενισχύσεις, την ώρα που η Δύση έχει «παγώσει» τα διεθνή κεφάλαια, αυξάνοντας την πίεση στην οικονομία του Αφγανιστάν.

Η κατάσταση οδηγεί σε δύσκολες συνθήκες τους Αφγανούς. Οι τιμές των τροφίμων και των πρώτων υλών είναι στα ύψη, η εργασία και το εισόδημα είναι λιγοστά και οι ομάδες παροχής βοήθειας φοβούνται ότι έρχεται μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι αυξάνεται η φτώχεια και η πείνα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης, μόνο το 5% των αφγανικών νοικοκυριών ανέφεραν ότι είχαν αρκετό φαγητό.

Αξιοπρόσεχτο είναι επίσης οι δυσκολίες επηρεάζουν το ίδιο τα αστικά νοικοκυριά όσο και τα αγροτικά.

Η ελλιπής πρόσβαση στα τρόφιμα καθιστά, ωστόσο, πιο ευάλωτα τα νοικοκυριά στα αστικά περιβάλλοντα, καθώς τα νοικοκυριά στις απομακρυσμένες αγροτικές γωνιές της χώρας αντιμετωπίζουν συχνά το βάρος των ελλείψεων που προκαλούνται από ξηρασία, συγκρούσεις ή υποανάπτυξη. Για πρώτη φορά, υπάρχουν παρόμοια επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας μεταξύ των Αφγανών στα αστικά περιβάλλοντα και των Αφγανών στα αγροτικά περιβάλλοντα που πλήττονται από την ξηρασία, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Οι απώλειες θέσεων εργασίας, η έλλειψη μετρητών και οι αυξανόμενες τιμές δημιουργούν μια νέα κατηγορία πεινασμένων στο Αφγανιστάν», προειδοποιεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!