Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέοι όροι εξαγοράς της Edison E&P από την Energean
[Η Ναυτεμπορική]: Νέοι όροι εξαγοράς της Edison E&P από την Energean

[Η Ναυτεμπορική]: Νέοι όροι εξαγοράς της Edison E&P από την Energean

Σε συμφωνία αναδιάρθρωσης της εξαγοράς της Edison E&P κατέληξε η Energean με την Edison, σε μία εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τη συμφωνία η Energean αποκτά πλέον παρουσία σε εννέα χώρες και επεκτείνεται και στη Βόρεια Θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Energean αποκτά το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P σε Αίγυπτο, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα, το οποίο προσθέτει 226 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα (2P και 2C) και μέση ημερήσια παραγωγή της τάξης των 59 χιλιάδων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου για το 2019. Ο ενιαίος όμιλος διαθέτει πλέον πάνω από 800 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου 2P και 2C αποθέματα, εκ των οποίων το 72% είναι σε αέριο, ενώ η παραγωγή προβλέπεται να φτάσει τις 130.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα μετά την έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Στη Βόρεια Θάλασσα

Το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P που αποκτά η Energean στη Βόρεια Θάλασσα και το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική συμφωνία, αφορά κατ’ αρχάς συμμετοχή 25% στο κοίτασμα Glencorm (Operator η CNOOC, συμμετέχει και η Total) το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και το οποίο είναι πιθανό να προσθέσει επιπλέον δυνητικά αποθέματα της τάξης των 85 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου στο χαρτοφυλάκιο της Energean, μετά τις προγραμματισμένες για το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!