Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέες παραλαβές LNG Carriers από τους Έλληνες εφοπλιστές
[Η Ναυτεμπορική]: Νέες παραλαβές LNG Carriers από τους Έλληνες εφοπλιστές

[Η Ναυτεμπορική]: Νέες παραλαβές LNG Carriers από τους Έλληνες εφοπλιστές

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporki.gr

Μεγαλώνει ο στόλος των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα. Πρόσφατα, δύο ακόμη πλοία ισάριθμων ναυτιλιακών εταιρειών «έπεσαν στο νερό» και συγκεκριμένα της GasLog και της Alpha Gas.

Ειδικότερα χθες η Alpha Gas, της οικογένειας Άννας Αγγελικούση και Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη, παρέλαβε από τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering της Κορέας το LNG Carrier «Energy Pacific», μεταφορικής ικανότητας 173.400 κυβικών μέτρων και σημαίας Marshall Islands. Είναι το δεύτερο LNG Carrier του στόλου της, καθώς είχε ήδη αποκτήσει το «Energy Atlantic» σημαίας Μάλτας.

Επίσης η Alpha Gas θα προσθέσει άλλα τρία νεότευκτα LNG Carriers στον στόλο της. Αρχικά το «Energy Endeacour» (173.400 κυβικών μέτρων) στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, το οποίο ναυπηγείται στα ναυπηγεία DSME και θα φέρει σημαία Marshall Islands.

Τα άλλα δύο πλοία, τα «Energy Integrity» και «Energy Intelligence» επίσης 173.400 κυβικών μέτρων το κάθε ένα, θα παραληφθούν από τα ναυπηγεία DSME το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Και αυτά τα δύο πλοία θα φέρουν σημαία Marshall Islands.

Επίσης, χθες ξεκίνησε δοκιμαστικά το νεότευκτο LNG Carrier ΗΝ2300 της GasLog, που θα πάρει το όνομα «GasLog Georgetown», ναυλωμένο ήδη στην Cheniere Marketing International.

Η GasLog εντός του 2020 παρέλαβε άλλα τρία LNG Carriers και συγκεκριμένα το «GasLog Windsor» την 1η Απριλίου (180.000 κυβικών μέτρων) ναυλωμένο στην Centrica plc, το «GasLog Wales» τον περασμένο Μάιο (180.000 κ.μ.) ναυλωμένο για 12 χρόνια στη γιαπωνέζικη JERA και το «GasLog Westminster» τον περασμένο Ιούλιο (180.000 κ.μ.) ναυλωμένο για επτά χρόνια στην Centrica.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!