Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα τάξη πραγμάτων στην Εγγύς Ανατολή;  
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα τάξη πραγμάτων στην Εγγύς Ανατολή;  

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα τάξη πραγμάτων στην Εγγύς Ανατολή;  

Mε τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνήψαν διπλωματικές σχέσεις, κάτι που θεωρείται ιστορική επιτυχία. Οι Παλαιστίνιοι ωστόσο νιώθουν ότι χάνουν από την εξέλιξη αυτή.

Εδώ και χρόνια είχε καταγραφεί προσέγγιση μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τώρα έγινε και το επίσημο, διπλωματικό βήμα. Στις επόμενες δύο εβδομάδες μάλιστα αναμένεται η υπογραφή σειράς επιμέρους συμφωνιών στους τομείς της ασφάλειας, των επενδύσεων, του τουρισμού και της τεχνολογίας. Αναμένεται επίσης να αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις, όπως και η λειτουργία πρεσβειών.

Η συμφωνία επετεύχθη με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, είναι όμως αποτέλεσμα της βελτίωσης των διμερών σχέσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ήδη τον περασμένο Οκτώβριο Ισραηλινοί αθλητές συνόδευσαν την υπ. Αθλητισμού Μιρί Ρεγκέφ σε ταξίδι της στο Αμπού Ντάμπι. Τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου i24news, αξιωματικοί από τα Ην. Αραβικά Εμιράτα βρέθηκαν στο Ισραήλ για να δουν πώς λειτουργούν τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Toν Aύγουστο του 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, τα Ην. Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν δύο πολεμικά αεροσκάφη από Ισραηλινό επιχειρηματία, τα οποία έκτοτε παρακολουθούν τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στην παγκόσμια έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι τον Οκτώβριο του 2020, που θα ήταν η πρώτη παγκόσμια έκθεση σε αραβική χώρα, είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!